skip to Main Content
Menu

Topsport voor gezondheid bij Post aan Zee

Sanne Wolters – Verstegen en Peter Wolters hielden een unieke lezing bij Post aan Zee op uitnodiging van Marina Numan die een boek heeft geschreven over “Wereld Dieet”. De avond bij Post aan Zee werd druk bezocht door velen die gehoor hadden gegeven aan de oproep om naar dit unieke duo te komen luisteren, een groot succes. Waar zij begon als voetbalster en in de spits maar 1 goal per seizoen scoorde bleek dat snelheid haar ding was en ging atletiek beoefenen eerst de sprint en later de langere afstanden. Tegenwoordig reist zij veel en ziet daarbij alleen maar vliegtuigen, accommodatie om te trainen en de atletiekbaan van America tot Zuid Afrika.
Sanne Verstegen die na 17 jaar het Nederlands record op de 1000 meter verbreekt van Olympisch kampioene Ellen van Langen in een tijd van 2.38.72 gaf een kijkje in haar leven als topsportster. “Als je topsport wilt bedrijven moet je er 24/7 voor gaan. Met andere woorden sport staat op één en het sociale leven komt op twee” Tijdens haar wedstrijdseizoen heeft Sanne geen tijd voor vrienden en vriendinnen. Vanuit de driehoek van het Wereld dieet, voeding, bewegen en Mind-set ging het deze avond over vooral het bewegen dat essentieel is voor de gezondheid en een gezonde levensstijl. Mensen zijn moeilijk aan het bewegen te krijgen ,vooral op wat oudere leeftijd is dat belangrijk om hart en vaatziektes te voorkomen. Men kijkt wel een hele avond naar het Championleague voetbal maar een half uurtje wandelen of hardlopen na het eten is vaak al te veel.
Wat gebeurt er met het lichaam wanneer je beweegt, je hartslag en bloeddruk/spieren /je energie systeem worden geactiveerd. Stel je doelen samen en werk daar aan.
Sanne had na haar gebroken enkel in 2015 tot doel om toch de Olympische spelen van Rio te halen, op enkele tienden van seconden na mislukte dat maar in 2017 bij de Wereldkampioenschappen atletiek in Londen kwam zij tot de halve finale, wat een enorme prestatie was Sanne is topatleet op de 800 meter, heeft 15 nationale titels op de 400, 800 en 1500 meter en het Nederlands record indoor op de 1000m. Voor volgend seizoen is alles gericht op de EK in Berlijn. Aan haar motivatie samen met haar man en coach Peter Wolters zal het niet liggen. Kijk ook op de site van Marina Numan www.werelddieet.nl om meer over voeding en topsport te weten te komen.

Cor Mooij

Back To Top
×Close search
Zoeken