skip to Main Content
Menu
Wilde Zalm Met Gremolata En Quinoa, 2 Personen

Wilde zalm met gremolata en quinoa, 2 personen

Recept

Kook de quinoa zachtjes 15 minuten en draai het gas uit. Bak de fijngesneden ansjovisfilets in de olijfolie. Leg de zalmfilets in de pan en bak ze net gaar, aan beide kanten in ca. 8 minuten. Meng de peterselie, citroenrasp en knoflook door elkaar. Leg een volle eetlepel van deze heerlijke frisse gremolata op de zalmfilet. Garneer met wat kappertjes en eventueel een schijfje citroen. Druk de quinoa in een kopje en keer deze om, op het bord. Bedruppel de vis met wat hete, gesmolten roomboter. In plaats van quinoa kun je ook zilvervliesrijst nemen, zoals in het orginele recept. De kooktijd hiervan is 45 minuten. Dus als je weinig tijd hebt, neem je quinoa.
2 kopjes quinoa, gewassen / 2 moten wilde zalm / 4 ansjovisfilets /1 eetlepel vers citroensap /
scheut olijfolie 1 eetlepel kappertjes / 5 eetlepels platte peterselie, fijngesneden /
1 eetlepel citroenrasp / 1 teentje knoflook, geperst / 2 eetlepels roomboter
Back To Top
×Close search
Zoeken