skip to Main Content
Menu

Recensies/reacties

Soms komen er totaal onverwacht mooie dingen op je pad…. Deze maand kreeg ik binnen 10 dagen twee nieuwe banen in mijn schoot geworpen.
Vorig jaar om deze tijd zag het er totaal anders uit. Ik verloor de baan waarin ik mij goed voelde en veel inspiratie uit putte en heel graag in door had willen groeien. Tegelijkertijd was ik ontredderd….wat moest ik nu? Via het UWV kwam ik niet veel verder, maar er was een steen in de rivier verlegd…. (https://www.youtube.com/watch?v=Z7p5ADf_IiM)
Sowieso wilde ik gezonder gaan eten, maar wat gezond is , daar lopen de meningen nogal over uiteen. Ik bedacht mij dat het goed was om verschillende boeken over gezond eten te lezen om daar vervolgens universele voedingswaarden uit te halen. Eén boek in het bijzonder sprak mij enorm aan: het Wereld Dieet. Eigenlijk vond ik daarin terug waar al die anderen het ook over hebben, maar er zat nog een hele filosofie achter. Als je eenmaal goed voor jezelf gaat zorgen en de dingen eet die mens-, dier- en milieuvriendelijk zijn, verander je niet alleen zelf maar ook je omgeving.
Na een week van sapvasten begon ik met nieuwe eetgewoonten. Maar in plaats van beter voelde ik mij alleen maar beroerder worden. Was dit ontgiften? Dat moest toch wel zo zijn….!? De recepten waren makkelijk en heel erg smakelijk, dus volhouden was niet moeilijk. Maar hoelang duurt dat ontgiften? Op de bijeenkomst van Het Wereld Dieet bij de Iep in Bergen leerde ik de schrijfster van het boek Het Wereld Dieet, Marina Numan, kennen. Zij adviseerde mij om eerst een bloedtest te laten afnemen om uit te sluiten dat er iets medisch aan de hand was. En anders was ik misschien veel te radicaal van start te zijn gegaan met anders eten. Naar reguliere waarden bleek er niets met mij aan de hand te zijn, behalve dan misschien dat mijn bloedsuiker iets aan de hoge kant was.
Marina gaf toch tips voor supplementen, waaronder D3, B12 en visolie, en hoe ik het Werelddieet goed kon integreren in mijn leven. Al heel snel voelde ik mij beter dan ik mij in jaren had gevoeld. Mijn leven ging er heel anders uitzien. Energieker, vrolijker. Er kwamen allemaal leuke en interessante mensen in mijn leven. Ik besloot mij verder te verdiepen in permacultuur, moestuinieren, eetbaar onkruid en mij erbij neer te leggen dat ik misschien wel vanwege mijn leeftijd nooit meer een andere baan zou kunnen vinden naast of in plaats van mijn huidige parttime baan waar ik uitgegroeid was.
Er viel een man uit de lucht met wie ik inmiddels heel gelukkig samenwoon. En het was na een mini-workshop van Eveline Boogaarts tijdens een bijeenkomst van Het Wereld Dieet dat er een tijdelijke baan uit de lucht viel. Waar ik veel van heb geleerd en waarna ik wist: dit is wat ik wil!
Er kwam een kleine pup op ons pad, waarmee ik hard kon oefenen om mij kalm en assertief te voelen zoals Cesar Millan dat ons leert via zijn programma’s en die ik kan vertalen voor de ideale baan in het onderwijs.
Tijdens de laatste bijeenkomst van het Werelddieet hoorde ik de geweldige lezing van Arnoud Groen.
Hij gaf samen met Marina Eye Openers waarom het niet wilde lukken om mijn leven in eigen hand te nemen. Als je andere mensen laat bepalen hoe jouw leven eruit ziet, is de kans op een burn-out altijd aanwezig! Dat moet je niet willen! Eten of gegeten worden dus….! We luisterden naar twee persoonlijke verhalen van dames die hun leven in eigen handen hadden genomen en daarna wist ik: Bij elke kans die ik nu krijg en waar ik blij van word zal ik niet aarzelen die met beide handen aan te pakken.
Veertien dagen later ben ik twee nieuwe uitdagende banen rijker. Toeval? Toeval bestaat niet! Wat wel bestaat is kiezen voor een leven dat gezondmakend is, voor jezelf en voor de omgeving. Kiezen voor het principe van een dieet en levenshouding voor een Wereld Die Eet! Bedacht en neergezet door Marina Numan, die ik eeuwig dankbaar ben voor haar betrokkenheid en kunde.

Astrid Bruitzman
31 juli 2016

Back To Top
×Close search
Zoeken