skip to Main Content
Menu
Nepsnert

Nepsnert

Bij een koude winter hóórt een dampende erwtensoep. Vettige hamschijf, buikspek, karbonades of krabbetjes maakten deel uit van de bouillon. Deze kan geëvenaard worden door een geheim maar simpel ingrediënt, namelijk “shiro miso” pasta. Dit wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen en geven een karakteristieke zoutige, warme smaak. Net zoals de Japanners dit veel gebruiken en hierdoor gezond blijven. Heerlijk en je mist het vlees echt niet!

Je hebt nodig:

400 gram groene erwten, die een nacht in water zijn geweekt / 1 winterpeen of 4 worteltjes in plakjes gesneden / 1 ui in stukjes / halve selderijknol in blokjes / halve prei in ringen / 2 aardappels in blokjes / 1 eetlepel shiro miso pasta / selderijgroen / 1 laurierblad / peper

Bak de wortel, ui, selderijknol, prei, aardappels en laurierblad in de olijfolie goed aan. Voeg de erwten en het weekwater (aanvullen tot totaal 3 liter) toe. Kook de soep zachtjes gaar in 3 uur. Voeg eventueel tussendoor nog iets water toe wanneer de soep te dik dreigt te worden. Verwijder het laurierblad. Haal enkele soeplepels uit de pan en pureer de rest met een staafmixer. Breng op smaak met peper en shiro miso pasta. Garneer met selderijgroen.

Back To Top
×Close search
Zoeken