skip to Main Content
Menu

Water-expert Abco Enters uit Schotland komt

5 april a.s. naar Egmond aan Zee!

 

De puurheid van een unieke bron; water… een superdetox voor je lichaam!

 

Ir. Abco Enters, 48 jaar, studeerde Technische Natuurkunde aan de TU Delft en houdt zich bezig met inspectietechnologie ter voorkoming van potentiële olie en gaslekkages naar het (zee)milieu. Hij emigreerde in 2008 naar Aberdeen, Schotland. En ontdekte daar het zeer bijzondere “Deeside Water” van de Pannanich Wells. Hij is zich in 2011 door zelfstudie en gesprekken met diverse natuurgeneeskundig therapeuten en medisch specialisten verder gaan verdiepen in de bijzondere eigenschappen van dit “Living Water”. Abco is een bekende water-expert en veelgevraagd spreker.

EEN ZEER INTERESSANTE LEZING OVER HET WATER. De bron, “Pannanich Wells” ligt in het beschermde natuur-gebied. In het centrum van de grootste concentratie “Stone Circles” van de UK. Buiten het grensgebied van het oude Romeinse Rijk.

Deeside Natuurlijk Mineraal Water komt van een natuurlijke bron in de Schotse Hooglanden in één van de mooiste delen van Schotland. De bron ligt afgelegen, in het midden van de Grampian Hills en in het beschermde gebied van Cairngorm National Park, een gebied van buitengewone schoonheid. Er wonen geen mensen, er is geen vervuiling, landbouw of veeteelt in de heuvels, maar alleen heide en ongerepte natuur; het pure water stroomt nog steeds als van oudsher.

 

Historie Deeside Water: ideaal om puur te drinken, voor koffie en thee.

Vlakbij de bron in Tullich is een aardhuis uit 100 BC (Keltische/druïde tijdperk) gevonden. Daarna is ten tijde van zeer vroeg Christendom een kerk gebouwd. In 1245 is in oude teksten vermeld dat Tempeliers (ook bekend om hun oude medische en kruiden kennis van Arabieren en Druïdes) speciaal dit water dronken en meenamen op hun doorreis door Schotland. Vanaf 1760 zijn er vele publicaties over het “Genezend bronwater.” De “Kuurstad”, Ballater is ontstaan om vele gezondheidszoekers uit de hele UK te kunnen herbergen.

1856-1900 Queen Victoria bezocht met vele nobele gasten regelmatig de bron vanuit het nabij gelegen Balmoral kasteel. Nog steeds drinkt de Engelse Koninklijke familie dit bijzondere water. Worden ze daarom zo gezond oud?

 

Aanmelden via info@werelddieet.nl of bij Post aan Zee.

Wanneer?
Op woensdagavond 5 april 2017

Locatie: Ontmoetingscentrum PostaanZee

Voorstraat 82a

1931 AN  Egmond aan Zee

tel. 072 582 23 10

Tijdstip: 19.00 – 21.00 uur
Vergoeding: slechts 5 euro, inclusief een heerlijke biologische soepmaaltijd.

VOOR ALLE INFO KIJK OP WWW.WERELDDIEET.NL

 

WERELD DIEET Seminar incl. kookworkshop

 

— Peace Food  gecertificeerd! —

In dit Wereld Dieet Seminar bereiden wij heerlijke vegetarische gerechten en vegan gerechten uit 100% plantaardige ingrediënten, zonder vlees, zuivel en eieren. De gerechten zijn gebaseerd op de Wereld Dieet symbolen: De groene krul, het rode kruis en de genotswolk: meer groenten en fruit, minder dierlijke eiwitten en lekkers in het week-end. De vegetarische en vegan lifestyle is fantastisch en voortdurend in ontwikkeling. Nieuwe ideeën voor het ontbijt, lunch en diner. De focus ligt op de verbetering van je gezondheid door een duurzame, volwaardige voeding. Alles is biologisch vers, uit het seizoen en kleurig!

Dr. Rüdiger Dahlke:

“Talrijke studies hebben bewezen, dat vlees en melkproducten ons ziek maakt. Vooral kanker en hart- en vaatziekten, diabetes en auto-immuunziekten zijn  ‘t kind van de rekening”.

Op een prachtige kooklocatie in Bergen leer je een nieuwe wereld ontdekken, waarbij je nieuwe ingrediënten, geuren, de 5 smaken en nieuwe kooktechnieken en recepten leert kennen. In samenwerking met de Fattoria La Vialla in Italië (beste bioproducent 2015-2016) en Dr. Rüdiger Dahlke, Vegan-pionier. Zijn boek Peace Food is voor cursisten met korting bij ons verkrijgbaar.

Voor € 125,– inclusief: alle biologische ingrediënten, gerechten, anti-pasti van La Vialla, diverse soorten thee, koffie, vers sap,  Deeside Water, smoothies, recepten, syllabus, schrijfgerei, Wereld Dieet Verrassing, etc.

Data: op verzoek

Docente: Marina Numan, expert in vegetarische en veganistische voeding

Maximaal 6 personen

Locatie: De Iep, Voert 15, 1861 PE  Bergen

Routebeschrijving: Stichtingiep

 

www.werelddieet.nl

 

>> Specialisten in vegetarische en vegan opleidingen << 

 

Gastronomie Consulting

 

The Westin Grand München

 

 

Het aantal mensen die minder of helemaal geen vlees en vis eten nemen maandelijks toe. In grote snelheid. Deze ontwikkeling is een belangrijke kans voor de gastronomie!

De culinaire mogelijkheden beperken zich niet meer tot de geitenkaas-salade en de pomodorisoep. Ook de gasten aan het ontbijtbuffet kunnen op een aantal nieuwe specialiteiten rekenen. Trek een nieuwe stroom gasten aan en verwen uw huidige clièntele met nieuwe vegetarische en vegan heerlijkheden! Het kenmerkt uw gastheerschap bijzonder om op de hoogte te zijn van allergiën zoals gluten- en histaminegevoeligheid. Uw gast zal het waarderen indien een passend, heerlijk gerecht geserveerd wordt. Niet op de laatste plaats betekent deze aanpassing ook een financieel voordeel op het inkoopbudget. Bovendien geeft dit tal van pluspunten om vegetarische en vegangerechten zonder vlees of zuivel aan uw gasten te presenteren!

Kom met uw team naar de keuken in Bergen of Marina Numan komt in uw keuken en samen werken we aan nieuwe vegetarische en vegan gerechten. Theorie en praktijk gaan hand in hand. We koken 4-6 gerechten die bij uw restaurantconcept passen. Uw gasten zullen lovend zijn over de nieuwe kaart!

 

De Gastronomie Consulting houdt in:

* 6 uur vegetarische/vegan seminair incl. kookcursus in Bergen NH of op uw locatie
* Daarvan 2/3 praktijk en 1/3 theorie
* Wij koken en genieten van 4-6 lekkere gerechten
* De beste biologische en plantaardige ingrediënten
* Deeside water en theespecialiteiten
* Receptenmap
* Incl. alle ingrediënten, gerechten en materiaal
* 1 kookboek Het Wereld Dieet
* Kleine groep deelnemers.

Neem contact met ons op. Graag maken wij voor u een individueel opleidingsplan voor uw restaurant, hotel of catering.

Het Wereld Dieet team staat voor al uw vragen tot uw beschikking of bezoek de Wereld Dieet Avond, ieder 1e woensdagavond van de maand in Bergen.

Telefoon 072- 511 43 42 of mail naar  info@werelddieet.nl

 

De Succesvolle Lezing + Kookworkshop van  Het Wereld Dieet:

” Een levensverlengende reis door Japan”

Wat zijn de geheimen achter de jeugdigheid, energieke lifestyle en slanke lijven in Japan? Wij zijn er van overtuigd dat de hoge levensverwachting en het lage getal van welvaartsziekten, absoluut te maken hebben met de lichte, gezonde gerechten.

In deze unieke lezing + workshop neemt Japan expert Sandra Blok je mee naar dit fantastische land, waar zij ook woonde. Marina Numan van het succesvolle boek Het Wereld Dieet gaat samen met jou traditionele Japanse gerechten maken van het eiland Okinawa. Hier wonen de meeste honderdjarigen ter wereld. Ze zijn ook nog eens superfit en deze levensstijl zorgt ervoor dat je jezelf fit, gezond en gelukkig voelt. Leer alles over de typisch Japanse ingrediënten en tradities. Uiteraard eten we samen met Japanse eetstokjes en een glaasje saké!

Dus “Ikigai” – sta ’s morgens op met een doel voor ogen – en meld je aan voor deze unieke, heerlijke en interessante Japanse workshop: info@werelddieet.nl of sandra.blok@zonvaart.nl. Maximaal 15 deelnemers. Vol = Vol.

Bel voor meer informatie: 072-511 43 42 / www.werelddieet.nl

 

Datum: september 2017

Locatie: De Iep in Bergen

Kosten: slechts € 28,75 incl. workshop, gerechten, Japanse thee en saké, recepten, goodybag, etc.

Back To Top
×Close search
Zoeken